Engineering

 Engineering

Met ruim 45 jaar ervaring op het gebied van mobiel zitten, heeft  TRÔNE Seating met haar engineering afdeling een solide basis om bedrijven te ondersteunen bij het ontwikkelen van een eigen exclusief stoelconcept. Dan kan het gaan om een compleet nieuwe stoel, een aanpassing/verbetering aan een bestaande stoel of het optimaliseren van een stoel voor het gebruik waarvoor hij is bedoeld. Er zijn heel veel stoelen in de markt, maar die zijn vaak standaard en niet geschikt voor specifieke werkomstandigheden. Vaak hebben ze ook niet voldoende instelmogelijkheden om de variatie aan chauffeurs een passende zithouding aan te bieden.

Bij het ontwikkelen van een cabine wordt eerder gekeken naar de benodigde functionaliteit en het design, dan naar de ergonomie van de werkplek. Sommige cabines zijn bijzonder beperkend. Denk aan de cabine van een containertruck. Die is laag, waardoor een goede vering vaak niet kan worden toegepast, zwaar, waardoor hij veel trillingen doorgeeft en klein waardoor men te laag zit, de benen niet kwijt kan en niet om de as kan draaien om achteruit te kijken. Lange chauffeurs hebben het helemaal zwaar in zo’n situatie. De heftruckstoel belemmert gezond werken op de truck en is beperkt in zijn mogelijkheden omdat hij is gebouwd voor de machine en niet voor de mens.

TRÔNE Seating kan u helpen bij het vinden van slimme oplossingen om ook een dergelijke zitsituatie te optimaliseren. Hierbij werkt TRÔNE samen met vakspecialisten uit alle disciplines. Van engineering, design, tot ARBO-specialisten.

Behalve ondersteuning kan het SEC-team van TRÔNE Seating ook het hele ontwikkelproces van een eigen stoel voor zijn rekening nemen.

Onderzoek, wet- en regelgeving

Het SEC-team kan onderzoek voor u doen, werkt altijd met de laatste normen en is op de hoogte van de eisen die aan stoelen in bepaalde sectoren worden gesteld.

RANGE OF TRÔNES | stoelen voor de toekomst

Naast de ontwikkeling voor anderen, loopt de ontwikkeling van de eigen Range of TRÔNES door. Deze serie elektrische industriële stoelen, met of zonder memory is ontwikkeld voor de heftruck en heeft inmiddels zijn spin off in andere sectoren.
Deze high end stoelen, kunnen ook in eenvoudiger varianten worden geleverd. U heeft dan wel de ergonomie, wel de elektrische instellingen, maar geen memory. Dit maakt de stoel toepasbaar voor een groter bereik voertuigen. Omdat er vraag is naar een budgetvariant is zelfs een mechanische variant verkrijgbaar.

GEZOND EN VEILIG WERKEN

Voorop staat altijd dat de ontwikkeling bijdraagt aan gezond en veilig werken, waardoor uitval door ziekte of klachten vermindert en de arbeidsvreugde toeneemt.