feb 8, 2021 | heftrucks, Industrie

IsoBouw Stramit kiest voor TRÔNE Seating
Zoektocht naar optimaal comfort

Na een jarenlange zoektocht naar de perfecte heftruckstoel koos IsoBouw Stramit uit Someren voor TRÔNE Seating. De TRÔNE High Back comfortstoel biedt wat magazijnbeheerder David Peeters bij geen andere stoel vond. “Probeer het zelf en je bent overtuigd.”

IsoBouw Stramit is trendsetter in duurzaam bouwen

Al jaren is IsoBouw Stramit trendsetter in efficiënt en duurzaam bouwen. Op de vestiging in Someren produceert het bedrijf isolerende dakplaten, voornamelijk voor de Nederlandse markt. “Dagelijks produceren wij grote hoeveelheden dakplaten. Die hebben behoorlijke afmetingen; tot wel zeven meter”, opent magazijnbeheerder David Peeters.

Inzet van heftrucks en zijladers

Voor het transport tussen de verschillende afdelingen zet het productiebedrijf heftrucks en zijladers in. Het transport van het eindproduct vindt plaat met behulp van een grote transportkar die wordt beladen en getrokken door een van de heftrucks. “Daarbij worden flinke afstanden afgelegd, grotendeels over het buitenterrein”, vervolgt Peeters.

Isobouw Stramit | Trone Seating

De nieuwe Trone High Back zorgt voor blije chauffeurs op de Hyster heftrucks.

stramit-monteren-trone-high-back

Op maat inbouw van de TRÔNE High Back stoel op de nieuwe Hyster heftruck. Zonder hoofdsteun in verband met bewegelijkheid en zicht.

Zoektocht naar maximaal comfort

Juist dat buitenterrein is voor IsoBouw Stramit een belangrijk knelpunt. De ondergrond is verre van ideaal. Het terrein is deels bedekt met betonklinkers en bevat behoorlijk wat hobbels en kuilen. Peeters: “Zeker als je daar met een beladen transportkar rijdt, heb je als chauffeur heel wat te verduren. Bovendien rijdt de chauffeur vrijwel continu met hoge snelheid om de productie bij te kunnen benen.”

Vanwege de oneffen ondergrond liet IsoBouw Stramit de heftrucks al voorzien van luchtbanden voor extra comfort. “Maar nog steeds klaagden onze chauffeurs regelmatig over rugpijn of hadden ze andere fysieke klachten als gevolg van het gehobbel”, vervolgt David Peeters. De magazijnbeheerder had daarom al vaker gezocht naar een comfortabele stoel, maar telkens zonder succes. “Alle stoelen die we hebben geprobeerd misten een goede vering en boden onvoldoende ondersteuning voor de rug”, stelt hij.

Direct overtuigd tijdens open dag Heffiq

Daar kwam verandering in toen Peeters tijdens een Open Dag van Heffiq de TRÔNE comfortstoel van TRÔNE Seating uit Zaltbommel zag. “Zij namen als een van de toeleveranciers van Heffiq deel aan de Open Dag en demonstreerden hun nieuwste stoel. Ik was meteen verkocht.”

Omdat er tijdens de Open Dag echter onvoldoende ruimte was om het volledige assortiment te demonstreren, volgde een bezoek met de mobiele showroom aan Someren. De chauffeurs konden de verschillende modellen uitproberen, waarna TRÔNE Seating het geselecteerde model, de TRÔNE High Back, op de truck monteerde voor een gratis proefzitting van vier weken. “Die vier weken waren wat ons betreft niet nodig. Binnen twee dagen was iedereen overtuigd”, aldus Peeters.

Isobouw Stramit | Trone Seating
IsoBouw Stramit | Trone Seating
Trone demobus op locatie
montage Trone High Back inclusief armsteun

Volledig instelbaar

De TRÔNE High Back is volledig elektrisch in te stellen op het postuur van de chauffeur. De low-air luchtvering is makkelijk af te stemmen op het lichaamsgewicht. Opmerkelijk is de extra horizontale vering, waarmee ook schokken die de volbeladen kar op de truck overbrengt worden opgevangen.

Het zitkussen van de TRÔNE is op de juiste zitdiepte instelbaar én kantelbaar. Ook de rughoek is verstelbaar. Standaard beschikt de stoel over een elektrisch bedienbare lendensteun. De hoge rugleuning van de TRÔNE High Back biedt de chauffeur maximaal comfort tijdens de rit. Om datzelfde comfort ook tijdens het achteruitrijden te garanderen, koos IsoBouw Stramit voor de variant zonder aanvullende hoofsteun. “Die hoofdsteun zou nu overigens wel een optie zijn, omdat de truck tegenwoordig is uitgevoerd met een achteruitrijcamera”, vult David Peeters aan.

 

‘Perfecte service’

De TRÔNE is iets duurder dan een standaard heftruckstoel. “Maar dan heb je ook echt meer”, stelt Peeters. “Meer comfort, meer werkplezier; het enige dat merkbaar minder is, is het aantal klachten en het ziekteverzuim. En daarmee verdient de stoel zich dubbel en dwars terug.”

Isobouw Stramit | Trone Seating

Ook over de service van TRÔNE Seating is de magazijnbeheerder uitermate tevreden: “Bij de eerste montage was dat al perfect. Ze hebben ons vakkundig begeleid, zodat de chauffeurs ook weten hoe ze de stoel optimaal moeten instellen op hun eigen postuur en gewicht. Alleen zo halen we het maximale uit de stoel.”

 

Meer informatie?

Wilt u weten wat de TRÔNE Seating elektrisch instelbare stoel voor het terugdringen van ziekteverzuim binnen uw bedrijfssituatie kan betekenen? Bel of mail ons en we nemen snel contact met u op voor een persoonlijk advies. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier.