dec 10, 2020 | heftrucks, Industrie

Terminal trekkers uitgerust met TRÔNE High Back
Comfort nieuwe standaard voor BTT

Voor BTT Multimodal Container Solutions in Tilburg heeft TRÔNE Seating 10 Terberg terminaltrekkers voorzien van de comfortabele TRÔNE High Back stoel. Dankzij de nieuwe comfortstoelen is het ziekteverzuim als gevolg van rugklachten vrijwel volledig geëlimineerd.

Veiligheid en comfort voor GVT Group of Logistics

Binnen het transport en de distributie in Nederland speelt GVT uit Tilburg al jaren een rol van betekenis. Onder de huidige generatie groeide het familiebedrijf uit tot een allround logistiek dienstverlener met een multimodaal en duurzaam karakter. “De unieke kracht van multimodaliteit en een stevige basis in Benelux distributie geven ons een krachtige positie op de Nederlandse markt”, stelt Wil Versteijnen, CEO bij GVT Group of Logistics.

Landelijk telt de organisatie een kleine duizend medewerkers en zijn er dagelijks zo’n 375 trekkende eenheden, zes binnenvaartschepen en meerdere treinen onderweg. In de eigen warehouses heeft GVT daarnaast een opslagcapaciteit van ongeveer 200.000 m2.

Versteijnen directie met Sarah van Seumereren

Jordy Versteijnen, Sarah van Seumeren, Remon Versteijnen en Wil Versteijnen op de site van BTT.

Versteijnen inbouw Trone High Back

Op maat inbouw van de TRÔNE High Back stoel in de Terberg terminal trekker. Inclusief comfortabele armsteun.

Tien TRÔNE comfortstoelen

Tot de groep behoort onder andere BTT Multimodal Container Solutions. BTT staat voor Barge Terminal Tilburg. “Wij zijn gespecialiseerd in het efficiënt en duurzaam vervoeren van containers; per spoor, via de binnenvaart en over de weg”, legt commercieel directeur Remon Versteijnen uit. Vanuit de eigen barge- en railterminals, in totaal inmiddels vijf, waarvan twee in Tilburg, zijn er wekelijks tientallen verbindingen van en naar de zeehavens in Rotterdam en Antwerpen en naar het achterland.

Voor een van de terminals in Tilburg schafte BTT afgelopen jaar 15 nieuwe Terberg terminal trekkers aan. Tien van de nieuwe trekkers zijn door TRÔNE Seating uit Zaltbommel uitgerust met de TRÔNE High Back stoel.

Versteijnen terminaltrekker front

Stoel belangrijkste van aangename werkplek

“Door van de krapte op de arbeidsmarkt is het in deze branche lastig om goed, gekwalificeerd personeel aan te trekken. Voor werkgevers is het daarom steeds belangrijker om een aangename werkplek te creëren voor je medewerkers. Het belangrijkste ingrediënt van een aangename werkplek voor onze chauffeurs is de stoel. Ze zitten immers vaak hele dagen op de trekker”, licht Wil Versteijnen de keuze voor TRÔNE Seating toe.

“Bovendien neemt de roulatie toe als gevolg van het Nieuwe Werken. De stoel moet daarom niet alleen comfortabel zijn, maar ook makkelijk instelbaar zijn”, vult Remon aan.

De TRÔNE High Back is volledig elektrisch in te stellen op het postuur van iedere individuele chauffeur. De zitdiepte is verstelbaar en daarbij kan het zitkussen ook worden gekanteld. Ook de rughoek is verstelbaar. Standaard beschikt de comfortabele stoel over een elektrisch bedienbare lendensteun.

 

Trone High Back hoofdsteun BTT
Versteijnen terminaltrekker terrein

Verzuim vrijwel nihil

Aan de keuze voor de nieuwe comfortstoel ging een bezoek van TRÔNE Seating aan de terminal vooraf. “Ze zijn met hun mobiele showroom hier geweest, zodat we de verschillende modellen zelf konden testen”, vertelt Jordy Versteijnen, Intermodal Manager bij GVT. “Een prima service, en dat geldt zeker ook voor het vervolgtraject waarin de stoelen in onze eigen werkplaats op de trekkers zijn gemonteerd.”

“De reacties van de chauffeurs zijn positief”, aldus Remon Versteijnen. Sinds de nieuwe stoelen in gebruik zijn, is het ziekteverzuim als gevolg van rugklachten vrijwel volledig verdwenen. Jordy: “De initiële investering is dan misschien iets hoger, maar die extra kosten zijn snel terugverdiend. Zeker als je bedenkt dat een verzuimdag minstens € 250 kost, en de kosten bij verloop zelfs nog veel hoger zijn.”

“Onze mensen blijven onze kracht. Daar investeren we graag in”, besluit Wil Versteijnen.

Meer informatie?

Wilt u weten wat de TRÔNE Seating elektrisch instelbare stoel voor het terugdringen van ziekteverzuim binnen uw bedrijfssituatie kan betekenen? Bel of mail ons en we nemen snel contact met u op voor een persoonlijk advies. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier.