oud SAVAS Seating eigenaar oprichter TRÔNE Seating

TRÔNE Seating bestaat inmiddels alweer ruim een jaar. Daarom willen we graag iets vertellen over de ontstaansgeschiedenis. Het bedrijf is opgericht door Frans-Jozef van Seumeren, eerder oprichter van SAVAS Seating dat in 1992 het licht zag.

 

De kennis van chauffeursstoelen dateert echter al van 1963 toen zijn vader begon met de verkoop van vrachtwagenstoelen. De insteek was op dat moment voornamelijk vervanging van kapotte stoelen.

Frans-Jozef bouwde aanvankelijk de Belgische vestiging van dat bedrijf verder uit, waarbij de nadruk steeds meer kwam te liggen op samenstellen van chauffeursstoelen voor allerlei soorten voertuigen. In 1992 werd de volle aandacht op stoelen gericht door een SAVAS-vestiging in Nederland op te richten.  Door de ARBO-wetgeving van de jaren negentig was er veel aandacht voor een gezonde werkplek en SAVAS werd een serieuze partner voor ARBO-diensten en het toenmalige GAK (nu UWV).

Stoelen op maat

Er werden geen standaardstoelen meer verkocht, maar aangepaste maatstoelen. Iedere chauffeur zijn eigen gezonde zit! Vanuit die expertise werden ook de eerste eigen stoelen ontwikkeld voor markten waarvoor geen adequate stoelen bestonden. Frans-Jozef ontwikkelde als eerste de SAVAS heftruckstoel Columbus. Samen met TNO werk en arbeid werd een stoel ontwikkeld die specifiek bedoeld was voor het werk en zitten op een heftruck.

Groei

Vanaf dat moment ging het snel. Onder andere in het openbaar vervoer waar via aanbestedingen stoelen op basis van een aangeleverd bestek werden gebouwd. Een contract met de Nederlandse Spoorwegen volgde. Daardoor kwam de nadruk te liggen op stoelen voor rail. (tram, trein en metro). Alle eigen stoelen kregen namen van ontdekkingsreizigers. Vele grote vervoersbedrijven en treinenbouwers in Europa waren voor de bestuurdersstoel klant van SAVAS Seating in Zaltbommel. De James Cook bijvoorbeeld was een all round budgetstoel, specifiek ontwikkeld volgens de uitermate strenge normen voor rail. Ook de elektrische Livingstone zag het licht.

Overname

In die tijd nam de kracht van de crisis ook voor SAVAS toe en in 2014 nam de grootste leverancier SAVAS over. Frans-Jozef die heilig geloofde in een nieuwe generatie stoelen, nieuwe technologieën en nieuwe materialen begon na twee jaar met een klein team aan het ontwikkelen van zijn droom: een moderne, elektrisch bedienbare heftruckstoel met memory en de mogelijkheid om andere functies aan de stoel- maar ook bedrijfssoftware te koppelen. Gezond en veilig werken is immers het speerpunt van deze tijd.

Oprichting nieuw bedrijf

Vanuit de werknaam TRÔNE werd de bedrijfsnaam TRÔNE Seating geboren.  Zoals gezegd inmiddels een jaar oud en twee standaardstoelen, ook TRÔNES genaamd, rijker. Een Low Back-stoel voor de heftruck en een High Back voor grotere trucks en grondverzet. Bijzonder eervol was ook dat start up TRÔNE dit jaar een innovatie IFOY award won met de heftruckstoel.

IFOY- award-winner-TRÔNE-Seating

Functioneel perfect

De TRÔNE-stoelen zijn zo ontwikkeld dat ze in iedere machine modulair kunnen worden op- en ingebouwd met behoud van alle functionaliteiten. Ondernemer, oprichter, ontwikkelaar Frans-Jozef van Seumeren is een tevreden man. Zijn droom zag het licht in een nieuw bedrijf.