TRÔNE heftruckstoel genomineerd voor innovation award IFOY 2019

Nominatie IFOY Award voor TRÔNE Seating

Het jonge bedrijf TRÔNE Seating uit Nederland is genomineerd voor de IFOY Award in de categorie ‘startups’. De nominatie betreft haar elektrisch aangedreven Memory Seat voor intern transport. Het unieke aan deze stoel is dat hij geschikt is voor een oneindig aantal bestuurders en dat verschillende gebruiksaspecten kunnen worden gemonitord vanachter de computer, waardoor er op alle fronten persoonlijk fysiek en bedrijfsmatig voordeel wordt behaald.

Persoonlijke zitinstellingen

Iedere bestuurder, dus ook bestuurders van heftrucks verschillen van postuur. Toch stapt het merendeel op een stoel die door een voorganger is ingesteld. Langdurig zitten is doorgaans niet goed voor het lichaam, maar zitten op een niet-passende stoel veroorzaakt fysieke klachten die zelfs tot arbeidsongeschiktheid kunnen leiden.

Gezondheidsklachten voorkomen

Met de memory seat TRÔNE voorkom je preventief deze gezondheidsklachten. De stoel herkent de bestuurder en stelt zich automatisch in op zijn vooraf bepaalde en vastgelegde instellingen. Met behoud van comfort is de stoel laaggeveerd waardoor bijna iedere chauffeur een (container)truck kan besturen. Naast de meest voorkomende (elektrische) stoelinstellingen kent de TRÔNE ook een neigingsverstelling van het zitvlak en een lendensteun. Beide belangrijke verstellingen voor een goede zithouding.

Voordelen

Verder beschikt de stoel over verschillende registratiemiddelen en sensoren die nuttige aspecten van rijden en werken op trucks kunnen monitoren waardoor zowel voor werkgever als werknemer voordeel wordt behaald.

Werkgever
– monitoring heftruckgebruik: aanwezigheidsregistratie, gebruiksduur van vorkheftruck en stoel, controle van rijgedrag, track & trace, optimalisatie van magazijnroutes
– combineren met andere bedrijfssoftware
– automatische servicevraag levert minder slijtage en schade op
– meten van trillingsdoses (EU-richtlijn)
– vrijwaring van gezondheidsclaims door persoonlijke instelling van de bestuurder
– meer comfort: minder verzuim
– verstelbare stoel voor elk postuur

Werknemer
– comfortabeler en ergonomischer rijden volgens uw persoonlijke instellingen
– snel instellen m.b.v. moderne instelmiddelen
– visueel aanpassen intuïtief (geen handleiding nodig)
– minder gezondheidsklachten, minder stress
– modern materiaal dat op tijd wordt onderhouden, waardoor gezondheidsschade wordt verminderd

IFOY
De IFOY AWARD (International Intralogistics and Forklift Truck of the Year) is een onafhankelijke organisatie.

Haar missie is om de beste intralogistieke producten en oplossingen van het jaar te identificeren en te herkennen en om activiteiten te ontplooien om uitstekende technische en strategische prestaties in intralogistiek te beoordelen en stimulansen voor innovatie te genereren.

De organisatie kan putten uit een internationale deskundige jury bestaande uit bekende vakjournalisten die ook de leidende logistieke media in de verschillende markten vertegenwoordigen.

De testdagen zijn in Hannover van 1-8 maart en de prijsuitreiking vindt plaats in Wenen op 26 april.